Budai Aranymérleg Benu Gyógyszertár
Szakértő válaszol

Kedves Oltóközpont! Azért írok levelet, mert a tegnapi nap folyamán voltam Önöknél nőgyógyászati vizsgálaton először és nagyon féltem a vizsgálattól, de Jeney Doktornő annyira segítőkész és kedves volt velem, hogy teljes mértékben sikerült megnyugtatnia.

További vélemények

Egészség Magazin

Értesüljön Egészség Magazinunk legfrissebb számáról, ehhez adja meg nevét és levelezési email címét!
Tekintse meg média megjelenéseinket a fenti linken. Youtube csatornánk megtekintéséhez pedig kattintson a képre!

 

 Fül-orr-gégészeti szűrés


A hagyományos fül-orr-gége rendelésen kivizsgáljuk mindazon panaszokat, amellyel általában fül-orr-gége szakorvoshoz fordulnak a páciensek.

Ilyen panaszok:

  • az akut vagy száraz köhögés,
  • nyelési problémák,
  • fülfájdalom,
  • fülzúgás,
  • orrvérzés,
  • véres köpet.


A fül-orr-gégész szakorvos részletesen tájékozódik a korábbi betegségekről, majd a fül, az orr, a torok és a gége vizsgálata következik. A fül külső hallójáratának, a dobhártyák vizsgálata után előzetes hangvillás hallásvizsgálat következik.


Az orr esetében a melléküregek kopogtatási érzékenysége gyulladásra utalhat, az orr belső megtekintése után szükség lehet a váladék leszívására, amelyből laboratóriumi vizsgálattal kitenyészthető a bajt okozó kórokozó.


A toroknál a szakorvos áttekinti a szájüreget és a torokmandulát tekinti meg. A gége és a garat vizsgálata igen kellemetlen, sokszor csak lidocainos helyi érzéstelenítéssel lehetséges. Utolsó mozzanat a nyaki nyirokcsomók tapintásos vizsgálata.

Sokan nem tudják, hogy más, kellemetlen és szokatlan elváltozások (hangszínváltozás, rekedtség, szájszárazság, gombócérzés) hátterében betegség húzódhat meg, melynek eredetét jobb minél előbb szakrendelésen tisztázni.

A szűrés során a szájüregi és garatképletek is vizsgáljuk, melynek fontos szerepe van az egészség megőrzésében, a dohányzók és nemdohányzók körében egyaránt.

Krónikus nátha, elhúzódó orrfolyás, allergiás panaszok esetén allergológus bevonásával történik a kezelés, mert sokszor csak több szakorvos együttes véleménye ismeretében állítható fel a pontos diagnózis.

Szakrendelésünket tapasztalt, magasan kvalifikált szakember végzi, aki biztosan megtalálja panaszai hátterében az elváltozás okát.

Forduljon bizalommal szakorvosainkhoz!