Budai Aranymérleg Benu Gyógyszertár
Szakértő válaszol

Kedves Oltóközpont! Azért írok levelet, mert a tegnapi nap folyamán voltam Önöknél nőgyógyászati vizsgálaton először és nagyon féltem a vizsgálattól, de Jeney Doktornő annyira segítőkész és kedves volt velem, hogy teljes mértékben sikerült megnyugtatnia.

További vélemények

Egészség Magazin

Értesüljön Egészség Magazinunk legfrissebb számáról, ehhez adja meg nevét és levelezési email címét!
Tekintse meg média megjelenéseinket a fenti linken. Youtube csatornánk megtekintéséhez pedig kattintson a képre!

 

 Fejfájás Ambulancia

A fejfájás korunk népbetegsége, nagyon sok embert érint, egyes adatok szerint a lakosság 90%-ának van esetenkénti fejfájása.

A fejfájás kivizsgálásánál nagyon fontos a részletes anamnézis felvétele, a beteg részletes neurológiai vizsgálata.

Nagyon fontos, hogy hova lokalizálódik a fejfájás, hová sugárzik, mély vagy felületes fájdalomról van-e szó, folyamatosan vagy periodikusan jelentkezik, mikor kezdődött, milyen gyakori, milyen erősségű, mennyi ideig tart, mi váltja ki, mi mérsékli a fájdalmat, vannak-e egyéb tünetek mellette, mi enyhíti vagy szünteti meg, gyógyszerekre hogy reagál.

A fejfájások között elsődleges (önálló), másodlagos (tüneti) és egyéb fejfájásokat különböztetünk meg. Az elsődleges fejfájások közé a migrén és variánsai, a tensios fejfájás és a cluster fejfájás tartozik. A másodlagos fejfájások közé a szervi betegségek kísérőjeként megjelenő fejfájásokat soroljuk.

A fejfájás kivizsgálásához természetesen a vizsgáló orvos döntése alapján szükség lehet agyi képalkotó vizsgálatra, koponya CT vagy MR vizsgálatra, a kivizsgálás részét képezheti szemészeti, fül-orr-gégészeti, fogászati vizsgálat, szükség lehet belgyógyászati kivizsgálásra, vérvételre, nyaki gerinc felvételre, EEG, carotis duplex vizsgálatokra.

A részletes anamnaesis és a vizsgálatok eredményének függvényében állítjuk be a gyógyszeres kezelést.

 

drhorvath.jpg

Dr. Horváth Rita
Bemutatkozás