Budai Aranymérleg Benu Gyógyszertár
Szakértő válaszol

Kedves Oltóközpont! Azért írok levelet, mert a tegnapi nap folyamán voltam Önöknél nőgyógyászati vizsgálaton először és nagyon féltem a vizsgálattól, de Jeney Doktornő annyira segítőkész és kedves volt velem, hogy teljes mértékben sikerült megnyugtatnia.

További vélemények

Egészség Magazin

Értesüljön Egészség Magazinunk legfrissebb számáról, ehhez adja meg nevét és levelezési email címét!
Tekintse meg média megjelenéseinket a fenti linken. Youtube csatornánk megtekintéséhez pedig kattintson a képre!

 

 Stroke rizikó szűrés


A köznyelvben az agyvérzés, szélütés, gutaütés kifejezések használatosak annak az igen veszélyes állapotnak a megjelölésére, amelyben valamilyen vérellátási illetve vérkeringéssel kapcsolatos zavar következményeképpen egy bizonyos területen sérül az agy állománya.


A betegségcsoport rizikótényezői közé tartozik többek közt a magas vérnyomás, az egyoldalú, egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód és a dohányzás is – ugyanis mindezek az egész keringési rendszert károsítják, beleértve az agyi ereket is.


Komoly jelentősége van a megelőzésnek, mely sok esetben tulajdonképpen nem lehet más, mint az életmódváltás: a kiegyensúlyozott életvitel, a rendszeres sport, az egészséges táplálkozás, a testsúly optimalizálása, a dohányzás elhagyása együttesen komoly védőfaktort jelenthetnek az agyi érkatasztrófákkal szemben is.