Budai Aranymérleg Benu Gyógyszertár
Szakértő válaszol

Kedves Oltóközpont! Azért írok levelet, mert a tegnapi nap folyamán voltam Önöknél nőgyógyászati vizsgálaton először és nagyon féltem a vizsgálattól, de Jeney Doktornő annyira segítőkész és kedves volt velem, hogy teljes mértékben sikerült megnyugtatnia.

További vélemények

Egészség Magazin

Értesüljön Egészség Magazinunk legfrissebb számáról, ehhez adja meg nevét és levelezési email címét!
Tekintse meg média megjelenéseinket a fenti linken. Youtube csatornánk megtekintéséhez pedig kattintson a képre!

 

 dr. Szőnyi Mihály

 

szonyimihaly1.jpg1978-ban születtem. Budapesten, A Ferencvárosban láttam meg a napvilágot. Ekkor szüleim már Vácott éltek és dolgoztak, de a hagyományokhoz híven Testvéreimnek és nekem is a Schöpf-Mérei Kórházban adott életet Édesanyám.

Vácon nevelkedtem, ott jártam általános iskolába, zenei tanulmányokat is folytattam, aktívan sportoltam, sportolok. Az Eötvös József Gimnáziumba jártam, ahol a családi hagyományoknak megfelelően érettségiztem. Orvosi tanulmányaimat a Semmelweis Egyetemen végeztem, 2003-ban Általános Orvosi Diplomát kaptam. Az egyetem után a Budapesti Szent Imre Kórház Gasztroenterológiai osztályán helyezkedtem el, azóta is itt dolgozom. 2008-ban belgyógyász, majd 2010-ben gasztroenterológiai szakvizsgát tettem-“kíválóan megfelelt” minősítéssel.

2012-ben adjunktusi kinevezést kaptam. Két nyelvvizsgám van: angol és német nyelvből szereztem nyelvvizsgát.

Nemzetközi szervezetek (Endoclub Nord, Osztrák Gasztroenterológiai Társaság, ECCO, ESGE) tagja-, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja vagyok, a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának elnöki tisztségét töltöm be. Számos hazai-, és nemzetközi kongresszuson vettem részt, száznál több előadást tartottam. Publikációim is születtek, több cikk írása folyamatban van.

Fő érdeklődési területem a gyulladásos bélbetegségek (Crohn betegség és a Colitis ulcerosa), a hasnyálmirigy és az epeúti betegségek. A nyelőcső-, gyomor-, máj, vékonybél betegségek ,a táplálás terápia iránt is nagy érdelődést mutatok. Az úgynevezett funkcionális bélbetegségek (IBS) is vonzanak, terápiájuk nagy kihívást jelent. Az endoszkópia világa, a diagnosztikus és terápiás lehetőségek, újdonságok nem múló álmot jelentenek számomra. Az egyetem alatt Amerikában összesen 4 hónapot tanultam, később Ausztriában voltam ösztöndíjas, majd két évet itt belgyógyász-gasztroenterológusként, részlegvezető főorvosként dolgoztam is. Gyermekkorom óta orvoslással, gyógyítással szerettem volna foglalkozni. Mindig is foglalkoztatott az emberi test-, annak megismerése. Később a kórállapotok, betegségek kialakulása, és a gyógyítási lehetőségek. Szüleim orvosok. Tőlük csak jót látok, hallok. Így igyekszem jelenlegi-, valamint jövendőbeli pácienseimnek segíteni. Őszinte, segíteni akaró-, de ambíciózus-, a szakmaiságot és emberséget egyszerre képviselni kívánó orvos szeretnék lenni. Ezt láttam, így nőttem fel. Ebből soha-, semmilyen formában nem fogok lejjebb adni, úgy érzem, gyógyítani máshogy nem érdemes. Ebben hinni, e szerint élni viszont felemelő. Belgyógyász, gasztroenterológusként a fenti elvek, elképzelések szerint a lehető legjobban szeretném a betegeket szolgálni. Rendelőnkben az eszköz-, és tárgyi feltételek ehhez adottak. Világszívnvonalú eszközpark, szakképzett asszisztencia áll rendelkezésünkre.

A honlapomon (www.gyomorvos.hu) megtalálható önéletrajzomban a tanulmányaimról, érdeklődési területeimről hosszabban olvashatnak.

Phd munkámat gyulladásos bélbetegség témakörben szeretném megírni. Feleségem, két gyönörű gyermekem, három testvérem, unokahúgaim és unokaöcséim, kiterjedt nagy családom és természetesen szüleim terveimhez, életemhez nagy segítséget-, sok energiát nyújtanak. A sportokat, természetet szerető és tisztelő ember vagyok.

A hazaszeretet, a gyökereink ismerete és az emberi kapcsolatok ápolása fontos számomra. Így igyekszem nekik és saját céljaimnak megfelelni, jelenlegi-, valamint jövendőbeli pácienseimet szolgálni.