fbpx

Gyermekgyógyászati ellátások

A gyermekgyógyászat a gyermekek betegségeire specializálódott orvostudományi szakág, mely az újszülött kortól a felnőtté válásig foglalkozik a gyermekkor összes megbetegedésével, azok felismerésével, kezelésével és megelőzésével. Noha a gyermekek általában életmódjuknak köszönhetően egészségesebbek a felnőtteknél, szervezetük mégis sérülékenyebb, számos vírus, fertőzés, illetve balesetből származó sérülés leselkedik rájuk.

A csecsemő- és gyermekgyógyászat feladata egyrészt ezeknek az akut vagy krónikus problémáknak a kivizsgálása, kezelése és gondozása, másrészt a felnőttkorban megjelenő, de már a gyermekévek során elinduló kórállapotok diagnosztizálása, követése és kezelése is.

A vizsgálat első lépése a részletes anamnézis felvétel, melynek során a szakorvos megismeri és rögzíti a gyermek kórtörténetét és panaszait. A panaszok jellegétől függően mindez kiterjedhet a terhességi és az újszülött kori eseményekre, valamint a családi kórtörténetre. Ezt követi a gyermek részletes fizikai vizsgálata, mely magában foglalja a tápláltság felmérését, valamint a bőr, a genitáliák, a haj és a fogak vizsgálatát is, majd sor kerül a gyermek napirendjének, táplálkozási és higiéniás szokásainak és egyéb életmódbeli sajátságainak áttekintésére. Mindezek után meghatározásra kerül a szükséges terápia, melynek részleteit a szakorvos elsősorban a szülőkkel beszéli meg, ám ebbe lehetőség szerint a gyermeket is bevonja.

 

Forduljon szakorvosainkhoz bizalommal!

Dr. Demjén László

Nőgyógyász

Dr. Varga Anikó

Nőgyógyászat

Dr. Lásztity Natália

Gyermek gasztroenterológia

Dr. Zaránd Rajmund Tamás

Gyermek fül-orr-gégészet

Dr. Árvai Mariann

Bőrgyógyászat

Dr. Sápy Mónika

Bőrgyógyászat

Dr. Smolcz Katalin

Bőrgyógyászat

Elérhető a következő rendelőben:
Buda
Foglaljon időpontot!

Válasszon időpontot!
Üzenet:
Elfogadom: