fbpx

Nőgyógyászati magánrendelés

Nőgyógyászati vizsgálatok

A rendszeres nőgyógyászati vizsgálat elengedhetetlen, hiszen a szűrővizsgálattal időben kideríthető és jól kezelhető a rosszindulatú méhnyakrák, valamint az egyszerű vizsgálattal kideríthetőek az egyéb nőgyógyászati betegségek. Több olyan elváltozás és fertőzés van, amelyek nem feltétlenül okoznak tüneteket.

 

Mivel ezek a lappangó problémák akár éveken át is észrevétlenek maradhatnak, komoly következményekkel járva akár meddőséghez, daganatos betegséghez vezethetnek. A fertőzésveszély nem zárható ki a legkörültekintőbb életforma mellett sem. A hüvelyben és annak környékén normálisan is megtalálható mikroorganizmusok kóros elszaporodása is elég lehet ahhoz, hogy gyulladást okozzon. A panasszal érkező nők nagy százaléka pedig valamilyen nőgyógyászati gyulladás miatt keresi fel orvosát.

 

A nők anatómiai-élettani okokból hajlamosak az alsó húgyutak és a nemi szervek fertőződésére. Ehhez járul a műszálas ruházat, antibiotikum használat, lúgos tisztálkodó szerek, a szexualitás okozta kockázatnövekedés. Hasonlóan gyakori panaszok a görcsös, alhasi fájdalmak, amelyek hátterében állhat akár krónikus gyulladás vagy ciszta.

A nőgyógyászati vizsgálat a páciens megismerésével kezdődik. A tünetek, panaszok és a korábbi betegségi előzmények feltárása mellett a beszélgetésnek feszültségoldó hatása is van. A vizsgálati eredményekre és a páciens állapotára támaszkodva határozzuk meg az alkalmazható kezelési módokat, tájékoztatjuk a tervezett műtétről, a lehetséges szövődményekről, az otthoni ápolási teendőkről, a gyógyulás szakaszairól.

 

Minden olyan információt rendelkezésre bocsátunk, amely a beteg számára szükséges annak eldöntéséhez, hogy milyen kezelési módot, illetve műtétet válasszon. A nőgyógyászati beavatkozások a testi panaszokon túl gyakran lelki problémákat is okoznak. Fiatalabb korban gyakori probléma lehet a havi vérzés rendellenességei (pl. cikluszavarok, fájdalmas menzesz), később a nem kívánt terhesség, a teherbeesés és a terhesség megtartásának problémái; idősebb korban pedig vizelettartási zavarok vagy a menopauza okozta tünetek. Tinédzser ambulanciánk ebben is segíti pácienseinket.

Nőgyógyászati szűrővizsgálatok tartalma:

  • Nőgyógyászati alapvizsgálat: tapintásos ellenőrzés Kolposzkópos méhszájszűrés
  • Méhnyakrák-szűrés (citológia)
  • Szükség, illetve kérés esetén: ultrahangos petefészek-szűrés
  • Szükség esetén HPV, chlamydia szűrés
  • Emlőszűrés

Tevékenységeink:

Teljes körű terhesgondozás (a terhesség észlelésétől kezdve a szülésig)

A terhesgondozás magában foglalja a szülészet-nőgyógyászati szakmai protokoll által meghatározott ultrahang, labor és manuális vizsgálatok elvégzését, amelyekkel a várandós kismama és magzatának életfunkcióit követjük nyomon.

A tanácsadáson való részvétel segítséget nyújt a megváltozott életfunkciókból eredő életmódváltozás okozta nehézségek leküzdését. Ami kiterjed többek között: a táplálkozásra, sportra és a szexuális életre. Tájékoztatást kap a leendő kismama, hogy hogyan tud minél könnyebben felkészülni a szülés folyamatára, hogyan tudja könnyebbé tenni a terhességi hónapokat, melyek alatt tudatossá válik benne, hogy egy új életet fog a világra hozni.

A terhesgondozás alatt természetesen sok kérdés merül fel (például a papás-szülés körül), amire igyekszem kielégítő és megnyugtató választ adni. Az előzetes szülőszobai látogatást nagyon fontosnak tartom, valamint azt, hogy mások is elmondják véleményüket, hogy mi fog történni bent a kórházban (szülésznő, gyermekorvos, aneszteziológus orvos). A terhes gondozásunk lényege, hogy a kismama ne féljen a szüléstől, hanem már ismert kórházi környezetben mind fizikálisan, mind pszichésen felkészülve várja magzatának világra jövetelét. A modern műszerekkel ellátott intézményünkben (nyugodt körülmények között), ehhez kívánok segítséget nyújtani.

Teljes körű nőgyógyászati kivizsgálás, méhnyakrák szűrés

A méhszáj állapotának megítélése videokolposzkóp segítségével (itt a páciens is láthatja egy monitoron keresztül, amit idáig csak az orvos láthatott hagyományos eszközöket használva.)

Alhasi panaszok esetén korszerű ultrahang készülékek állnak rendelkezésünkre a diagnózis felállításához. A gépek hasi és hüvelyi vizsgálófejjel is használhatóak.

Bármilyen nőgyógyászati panasszal jelentkező betegeinket kivizsgáljuk és felvilágosítjuk a betegség eredetéről. Pontosan megállapított diagnózis esetén terápiás tanácsokkal látjuk el.

Továbbiak:

  • változókori panaszok
  • fogamzásgátlási tanácsadás
  • tájékoztatás olyan tünetmentes páciensek számára, akik valamilyen betegségről, gyógyszerről érdeklődnek, illetve többet szeretnének tudni róla.

Minden esetben felhívjuk a pácienseink figyelmét a megelőzésre, a prevenció fontosságára.
Bármilyen szülészeti, nőgyógyászati megbetegedéssel és tünettel kapcsolatban bátran forduljanak hozzám!

Forduljon szakorvosainkhoz bizalommal!

Elérhető a következő rendelőkben:
BudaPest
Foglaljon időpontot!

Válasszon időpontot!
Üzenet:
Elfogadom:

Dr. Demjén László

Nőgyógyászat, Gyermek nőgyógyászat

Dr. Szabó István

Nőgyógyászat, Gyermek nőgyógyászat

Dr. Laky Ilona Marcella

Nőgyógyászat

Dr. Tóth-Pál Ernő

Nőgyógyászat

Dr. Rákosi Miklós

Nőgyógyászat

Dr. Melczer Zsolt PhD

Nőgyógyászat

Dr. Varga Anikó

Nőgyógyászat

Dr. Jeney Krisztina

Nőgyógyászat

Dr. Hruby Ervin PhD

Nőgyógyászat