354097736991500

Budai Egészséges Életmód Centrum

tpawebre

Az egészséges életmódra fókuszálva megnyitott legújabb rendelőnk!

– Elsődleges célunk ebben a rendelőben a prevenció, a betegségek megelőzése, illetve a már kialakult betegségek következtében fellépő egészségkárosodás minimalizálása, lehetőség szerinti megállítása, visszafordítása – hangsúlyozza Dr. Pácz Alexandra Nóra, az Egészséges Életmód Centrum vezetője.

– Új egységünkben egyaránt helyt kaptak szakorvosi rendelések, valamint étrendi tanácsadás dietetikus által, testösszetétel analízis, obezitológiai szakvizsgálat, illetve lehetőség van testmozgás tekintetében gyógytornára, jógára, mozgásfejlesztésre, személyi edzésekre. Természetesen a lelki egyensúlyt továbbra is alapfeltételnek tartjuk az általános jólléthez, így nagy örömmel számolunk be róla, hogy Balla Györgyi személyében olyan pszichológussal bővült csapatunk, aki az általános pszichológiai gondozáson kívül szívesen fogadja a demenciával küzdő pácienseket és az érintett betegséggel küzdő beteg hozzátartozóit is. Kognitív terápiával segíti a folyamat lassítását, a jó életminőség minél tovább való megőrzését. Ezen felül irányt mutat a szenvedélybetegeknek függőségük megértésében, kezelésében, valamint végső soron a leszokásban. A túlsúlyos pácienseknek segít a megkezdett fogyókúra programban, abban is, hogy mi a valódi kalóriaigényük, és mi az az étkezés, táplálék, amit csak pszichés megnyugtatásként fogyasztanak el. Utat mutat az érzelmi evésből való kitöréshez.

Számos betegünk szenved mozgásszervi panaszok miatt, döntően a mozgásszegény, ülő életmódjuk következtében, illetve a kor haladtával előforduló természetes kopás, elhasználódás miatti ízületi fájdalmak is gyakoriak. Őket ortopéd szakorvosunk Dr. Vas Roland várja szeretettel rendelésein. Szakorvosi javaslata alapján gyógytornára, fizikoterápiára, masszázsra is van helyben lehetőség.

Az egészséges életmód alapja a megfelelő táplálkozás, valamint a rendszeres testmozgás. Mindkét területen szakemberek által vezetett programban vehetnek részt betegeink. Külön öröm számunkra, hogy az egyik legmodernebb, legpontosabb testösszetételt elemző eszközzel, az InBodyval dolgozhatunk, melynek segítségével nyomon követhetjük fogyás, testsúlynövekedés esetén, hogy a változás milyen mértékben érintette az izomzatot, illetve a test zsírtartalmát, ugyanígy a két oldal közti izomkülönbség is követhető. Látható az étkezésben bekövetkező változás hatása, az edzések okozta izomszövet arányának növekedése is.

Ugyancsak az új rendelőben kapott helyett az általános sebészeti, valamint érsebészeti szakrendelésünk is. Most már nem csupán általános sebészeti problémákkal kereshetnek minket, hanem például alsó végtagi visszeresség, vagy érszűkületgyanú esetén is.

Neurológiai szakrendelésünk az általános neurológiai problémákon túl a demencia korai felismerésére helyezi a hangsúlyt. Így rendelőnkben a neurológus által a korai fázisban kiszűrt páciens egy helyben kaphat segítséget a pszichológus, neurológus és mozgásterapeuta által.