Nagy Melinda

Nagy Melinda
Nagy Melinda - Biológia
Rendel:

Nagy Melinda bemutatása

Nagy Melinda vagyok, a Reprosys Termékenységi Központ vezető embriológusa. Az ELTE mikrobiológus szakán 1998-ban diplomáztam, azóta a mesterséges megtermékenyítés területén dolgozom. Nagy szeretettel végzem minden részfeladatát ennek a gyönyörű hivatásnak. Intézetünkben a bejelentkező urak laboratóriumi vizsgálatait igyekszem alaposan és célirányosan elvégezni annak érdekében, hogy az analízis birtokában a legmegfelelőbb orvoshoz kerülhessenek.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) által 2010-ben elfogadott referencia értékek a spermaanalízis vizsgálat alapja.

Az ejakulátumot Makler kamra segítségével mikroszkóposan vizsgálom. A spermium koncentráció, a mozgás és morfológia vizsgálata, elemzése az alapvizsgálat első része.

Az alapvizsgálaton túl személyre szabottan további vizsgálatokat is végzünk Intézetünkben, melyek pontosabb diagnózist adnak az urak termékenységéről.

A termékenyítés vizsgálatára leghasznosabb a HBA-teszt, amely a friss ejakulátumban lévő érett spermiumok arányának megállapítására szolgáló módszer.

További tesztek is elvégezhetőek, melyek nagyon hasznos információt adnak a spermium örökítő anyagának épségéről.

Spermium DNS fragmentáció mérése SCSA módszerrel és a ROS vizsgálat

A különböző okokra visszavezethető fokozott szabadgyök képződés következtében kialakuló oxidatív stressz a spermiumok károsodásán keresztül nemzőképességi problémákhoz vezethet.

Célirányosan a spermiumok akroszómájának reakcióját is meg tudjuk vizsgálni, melynek tudatában a legmegfelelőbb termékenyítési mód választható.

Ezekkel a személyre szabott vizsgálatokkal szeretném segíteni a hozzánk bizalommal forduló párokat, hogy mihamarabb boldog szülők lehessenek.