Budai Aranymérleg Benu Gyógyszertár
Szakértő válaszol

Kedves Oltóközpont! Azért írok levelet, mert a tegnapi nap folyamán voltam Önöknél nőgyógyászati vizsgálaton először és nagyon féltem a vizsgálattól, de Jeney Doktornő annyira segítőkész és kedves volt velem, hogy teljes mértékben sikerült megnyugtatnia.

További vélemények

Egészség Magazin

Értesüljön Egészség Magazinunk legfrissebb számáról, ehhez adja meg nevét és levelezési email címét!
Tekintse meg média megjelenéseinket a fenti linken. Youtube csatornánk megtekintéséhez pedig kattintson a képre!

 

 Török Éva dietetikus

Török Éva.jpg

Török Éva vagyok, 2009-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen dietetikusként, majd ezt követően 2017-ben Táplálkozástudományi szakemberként. Terápiás dietetikus munkámat 2010 márciusában kezdtem meg a Semmelweis Egyetem I.sz. Sebészeti Klinikáján. 2017 márciusától magán egészségügyi környezetben igyekszem továbbadni tudásomat.

Természetes dolog az, hogy mint egy élő tudomány, a táplálásterápia aktualitásai, elvei változnak. Azonban ez a változás nem napról napra történik. Mielőtt alapvető igazságként kezdenénk közvetíteni információkat az emberek felé, előtte meg kell bizonyosodnunk azok hitelességéről. Az egymásnak ellentmondó állítások káoszt, reménytelenséget, kiábrándultságot eredményeznek és általános következményük, hogy inkább nem csinál semmit az ember (hiszen bármit is csinál, az úgyis rossz valaki szerint) vagy a szélsőséges csodát ígérő gyógymódokat választja. A táplálkozási magatartásban és azok hatásaiban nincsenek csodák. A kitartó, következetes étkezésnek, életmódbeli szokásoknak vannak eredményei. Ezeknek a pozitív következményeknek az eléréséhez tudatosan, egy irányba érdemes haladni, mert a kitérőknek általában ára van.

Dietetikus munkám legmeghatározóbb része a táplálkozási tanácsadás, testösszetétel elemzés. Pácienseimmel közös célunk az, hogy a megfelelő, az adott személyiséghez igazított eszközökkel a hozzám forduló ember tápláltsági állapota és testösszetétele úgy változzon, hogy az egészségét, a gyógyulást és a megélt élet minőségét pozitívan befolyásolhassa.

 Megtiszteltetés számomra, hogy látásmódomat és tapasztalataimat évek óta egykori anyaintézményem, a Semmelweis Egyetem keretei között oktathatom a jövő dietetikusainak.