Budai Aranymérleg Benu Gyógyszertár
Szakértő válaszol

Kedves Oltóközpont! Azért írok levelet, mert a tegnapi nap folyamán voltam Önöknél nőgyógyászati vizsgálaton először és nagyon féltem a vizsgálattól, de Jeney Doktornő annyira segítőkész és kedves volt velem, hogy teljes mértékben sikerült megnyugtatnia.

További vélemények

Egészség Magazin

Értesüljön Egészség Magazinunk legfrissebb számáról, ehhez adja meg nevét és levelezési email címét!
Tekintse meg média megjelenéseinket a fenti linken. Youtube csatornánk megtekintéséhez pedig kattintson a képre!

 

 Nagy Melinda

Nagy MelindaNagy Melinda vagyok, a Reprosys Termékenységi Központ vezető embriológusa. Az ELTE mikrobiológus szakán 1998-ban diplomáztam, azóta a mesterséges megtermékenyítés területén dolgozom. Nagy szeretettel végzem minden részfeladatát ennek a gyönyörű hivatásnak. Intézetünkben a bejelentkező urak laboratóriumi vizsgálatait igyekszem alaposan és célirányosan elvégezni annak érdekében, hogy az analízis birtokában a legmegfelelőbb orvoshoz kerülhessenek.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) által 2010-ben elfogadott referencia értékek a spermaanalízis vizsgálat alapja.

Az ejakulátumot Makler kamra segítségével mikroszkóposan vizsgálom. A spermium koncentráció, a mozgás és morfológia vizsgálata, elemzése az alapvizsgálat első része.

Az alapvizsgálaton túl személyre szabottan további vizsgálatokat is végzünk Intézetünkben, melyek pontosabb diagnózist adnak az urak termékenységéről.

A termékenyítés vizsgálatára leghasznosabb a HBA-teszt, amely a friss ejakulátumban lévő érett spermiumok arányának megállapítására szolgáló módszer.

További tesztek is elvégezhetőek, melyek nagyon hasznos információt adnak a spermium örökítő anyagának épségéről.

Spermium DNS fragmentáció mérése SCSA módszerrel és a ROS vizsgálat

A különböző okokra visszavezethető fokozott szabadgyök képződés következtében kialakuló oxidatív stressz a spermiumok károsodásán keresztül nemzőképességi problémákhoz vezethet.

Célirányosan a spermiumok akroszómájának reakcióját is meg tudjuk vizsgálni, melynek tudatában a legmegfelelőbb termékenyítési mód választható.

Ezekkel a személyre szabott vizsgálatokkal szeretném segíteni a hozzánk bizalommal forduló párokat, hogy mihamarabb boldog szülők lehessenek.