Budai Aranymérleg Benu Gyógyszertár
Szakértő válaszol

Kedves Oltóközpont! Azért írok levelet, mert a tegnapi nap folyamán voltam Önöknél nőgyógyászati vizsgálaton először és nagyon féltem a vizsgálattól, de Jeney Doktornő annyira segítőkész és kedves volt velem, hogy teljes mértékben sikerült megnyugtatnia.

További vélemények

Egészség Magazin

Értesüljön Egészség Magazinunk legfrissebb számáról, ehhez adja meg nevét és levelezési email címét!
Tekintse meg média megjelenéseinket a fenti linken. Youtube csatornánk megtekintéséhez pedig kattintson a képre!

 

 Hankai Daniella

Hankai Daniella2015-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Az egyetem elvégzését követően 2015 decemberétől a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak Budai Gyermekkórház Telephelyén dolgozom ambuláns ellátás keretében. Tanácsadói munkám mellett nagy örömmel tölt el, hogy több életmódváltó táborban is részt vehettem, ahol ismeretterjesztő és játékos foglalkozások keretében igyekeztem megismertetni a gyermekekkel az egészséges táplálkozás alapjait.

Dietetikusként úgy gondolom, hogy a legnagyobb hangsúlyt a prevencióra kell helyezni, ugyanis a mértéktartó, kiegyensúlyozott táplálkozásnak kiemelt szerepe van a különböző krónikus betegségek megelőzésében.
Ennek kivitelezése a hétköznapokban sokszor nehézségekbe ütközik. A rohanó életmód, a stressz, az időhiány leggyakrabban a helytelen étkezési szokásokban mutatkozik meg, mely hosszútávon különböző egészségügyi problémákhoz vezethet.

Főbb érdeklődési területeim az elhízás, a hyperinsulinaemia/inzulinrezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség étrendi kezelése gyermek- és felnőttkorban egyaránt. Emellett tapasztalatom van cöliákiás, laktózérzékeny és különböző táplálékallergiás betegek dietetikai oktatásában is.
Tanácsadásaim során célom, hogy a pácienseimmel közösen, az aktuális állapotuknak és az előírt diétának megfelelően alakítsunk ki egy tartható, szélsőségektől mentes étrendet.