Budai Aranymérleg Benu Gyógyszertár
Szakértő válaszol

Kedves Oltóközpont! Azért írok levelet, mert a tegnapi nap folyamán voltam Önöknél nőgyógyászati vizsgálaton először és nagyon féltem a vizsgálattól, de Jeney Doktornő annyira segítőkész és kedves volt velem, hogy teljes mértékben sikerült megnyugtatnia.

További vélemények

Egészség Magazin

Értesüljön Egészség Magazinunk legfrissebb számáról, ehhez adja meg nevét és levelezési email címét!
Tekintse meg média megjelenéseinket a fenti linken. Youtube csatornánk megtekintéséhez pedig kattintson a képre!

 

 Dr. Horváth Rita

 

drhorvath.jpgDr. Horváth Rita főorvos az Országos Idegtudományi Intézet Stroke Osztályának részlegvezető főorvosa, az OITI Neurosonológiai Laboratóriumának vezetője.
Kiemelt szakterületei a stroke-ellátás és a neurosonologia, számos nemzetközi és hazai tudományos társaság tagja. Tudományos érdeklődési területei az acut stroke ischaemias jeleinek vizsgálata, az agyi keringés vizsgálata, az emboliadetektálás.
Szakmai profil: fejfájás, szédülés, fülzúgás, derékfájás, lumbago, kéz- és lábzsibbadás, feledékenység, stroke, Parkinson betegség.


Orvosi diplomáját 1995-ben a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen szerezte, 1999-ben neurológiából, 2005-ben klinikai farmakológiából tett szakvizsgát, minősített neurosonológus. 2014-ben Neurosonológia licence vizsgát tett, majd 2015-ben megszerezte a Vascularis neurológia licence vizsgát is.


Pályafutását az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet Agyérbetegségek Országos Központjában kezdte, ahol annak megszűnéséig dolgozott.
Ezt követően 2007-től az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet (OITI) munkatársa. 2010-2012 között a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Neurológiai Osztályán dolgozott, a Stroke Ambulancia és a TCD Ambulancia vezetőjeként. 2012-től ismét az OITI munkatársa.

2000-2001 között 2 évet töltött az NIH NINDS intézetében, ahol idegtudományi alapkutatásokat végzett, melynek fő területe az akut stroke ischaemias jeleinek vizsgálata volt.

Tudományos társasági és szakmai tagság
Magyar Stroke Társaság
Magyar Neroszonológiai Társaság
European Stroke Society
European Society of Neurosonology and Cerebral Hemodynamics