Budai Aranymérleg Benu Gyógyszertár
Szakértő válaszol

Kedves Oltóközpont! Azért írok levelet, mert a tegnapi nap folyamán voltam Önöknél nőgyógyászati vizsgálaton először és nagyon féltem a vizsgálattól, de Jeney Doktornő annyira segítőkész és kedves volt velem, hogy teljes mértékben sikerült megnyugtatnia.

További vélemények

Egészség Magazin

Értesüljön Egészség Magazinunk legfrissebb számáról, ehhez adja meg nevét és levelezési email címét!
Tekintse meg média megjelenéseinket a fenti linken. Youtube csatornánk megtekintéséhez pedig kattintson a képre!

 

 Gyermekgyógyászati magánrendelés

 

A gyermekgyógyászat a gyermekek betegségeire specializálódott orvostudományi szakág, mely az újszülött kortól a felnőtté válásig foglalkozik a gyermekkor összes megbetegedésével, azok felismerésével, kezelésével és megelőzésével. Noha a gyermekek általában életmódjuknak köszönhetően egészségesebbek a felnőtteknél, szervezetük mégis sérülékenyebb, számos vírus, fertőzés, illetve balesetből származó sérülés leselkedik rájuk.

A csecsemő- és gyermekgyógyászat feladata egyrészt ezeknek az akut vagy krónikus problémáknak a kivizsgálása, kezelése és gondozása, másrészt a felnőttkorban megjelenő, de már a gyermekévek során elinduló kórállapotok diagnosztizálása, követése és kezelése is.

A vizsgálat első lépése a részletes anamnézis felvétel, melynek során a szakorvos megismeri és rögzíti a gyermek kórtörténetét és panaszait. A panaszok jellegétől függően mindez kiterjedhet a terhességi és az újszülött kori eseményekre, valamint a családi kórtörténetre. Ezt követi a gyermek részletes fizikai vizsgálata, mely magában foglalja a tápláltság felmérését, valamint a bőr, a genitáliák, a haj és a fogak vizsgálatát is, majd sor kerül a gyermek napirendjének, táplálkozási és higiéniás szokásainak és egyéb életmódbeli sajátságainak áttekintésére. Mindezek után meghatározásra kerül a szükséges terápia, melynek részleteit a szakorvos elsősorban a szülőkkel beszéli meg, ám ebbe lehetőség szerint a gyermeket is bevonja.

 

Forduljon szakorvosainkhoz bizalommal!

Gyermekgyógyászat:

hauser1b.jpg

Dr. Hauser Péter
Bemutatkozás