">
Budai Aranymérleg Benu Gyógyszertár
Szakértő válaszol

Kedves Oltóközpont! Azért írok levelet, mert a tegnapi nap folyamán voltam Önöknél nőgyógyászati vizsgálaton először és nagyon féltem a vizsgálattól, de Jeney Doktornő annyira segítőkész és kedves volt velem, hogy teljes mértékben sikerült megnyugtatnia.

További vélemények

Egészség Magazin

Értesüljön Egészség Magazinunk legfrissebb számáról, ehhez adja meg nevét és levelezési email címét!
Tekintse meg média megjelenéseinket a fenti linken. Youtube csatornánk megtekintéséhez pedig kattintson a képre!

 

 Hírek

Egyre gyakoribb a stroke a fiatalok körében

Egy új tanulmány megállapította, hogy a stroke egyre gyakoribbá válik a fiatalabb emberek körében, a felmérések szerint ma már minden ötödik stroke-áldozat 55 évesnél fiatalabb.

4 szokás az egészséges időskorért

Az edzés, a dohányzás kerülése, a mértékletes alkoholfogyasztás, illetve a zöldségek és a gyümölcsök mindennapi bevitele egy friss brit tanulmány szerint jelentősen csökkenti a krónikus betegségek kockázatát.

Tovább élünk, mint valaha, de ezért fájdalommal, depresszióval és betegségekkel fizetünk

A mérföldkőnek számító nemzetközi egészségügyi felmérés azt mutatja, hogy mialatt a várható élettartam világszerte nőtt, az emberek olyan betegségekkel élnek együtt, amelyek évekig tartó fájdalmat, fogyatékosságot és mentális szenvedést okoznak.

Nyolc élelmiszer, amit minden negyven felettinek ennie kellene

Fiatalon még megengedhetjük magunknak, hogy lazán vegyük az étkezést, de negyven felett szervezetünk másképp kezd reagálni mindenre, amit elfogyasztunk.

Gáz van - nemcsak bableves után

A téma nem egy népszerű beszédtéma, de számos embert érint, ezért úgy gondoltuk, megosztjuk az alábbiakat olvasóinkkal mi is:

Krónikus betegségeket okozhat a túl sok ülés

Veszélyben vannak azok az emberek, akik naponta több órát töltenek egy helyben üléssel, figyelmeztet egy új tanulmány, mivel a túl sok üldögélés megnövelheti a krónikus betegségek, köztük a rák, a diabétesz és szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

Miért nem osztjuk meg betegségeinket is a közösségi oldalakon?

Életünknek a mai világban nagyon kevés olyan aspektusa van, ami ne kerülne ki egyből a közösségi oldalakra. Étkezési szokásainkat, munkánkat, szabadidős tevékenységeinket szinte mindenki napi szinte nyomon követheti - érdekes módon azonban egészségi állapotunkról legtöbbször csak nagyon keveset árulunk el a nagy nyilvánosság előtt.

Okosabbá válhatnak a gyerekek a reggelitől?

A Pennsylvania Egyetem legújabb kutatása kimutatta, hogy azok a gyerekek, akik szinte napi rendszerességgel reggeliznek, sokkal jobb eredményeket érnek el a teljes körű, a verbális és a nem-verbális IQ teszteken.

Stephen Hawking egy orvosi csoda

Stephen Hawking - sokak szerint a legnagyobb élő fizikus Einstein óta - 21 éves volt, amikor bénulásos betegségét megállapították és mindössze néhány évet jósoltak neki. Hawking tavaly januárban töltötte be 70. évét. Kutatásait számtalan tudományos díjjal jutalmazták és mindemellett őt magát valóságos orvosi csodának is tekinthetjük.

A boldog párkapcsolat hízlal?

Minél boldogabb a fiatal pár, tagjai annál jelentősebb túlsúllyal gyarapodnak – derül ki egy friss kutatásból, amely 169 újdonsült házaspár bevonásával készült.