">
Budai Aranymérleg Benu Gyógyszertár
Szakértő válaszol

Kedves Oltóközpont! Azért írok levelet, mert a tegnapi nap folyamán voltam Önöknél nőgyógyászati vizsgálaton először és nagyon féltem a vizsgálattól, de Jeney Doktornő annyira segítőkész és kedves volt velem, hogy teljes mértékben sikerült megnyugtatnia.

További vélemények

Egészség Magazin

Értesüljön Egészség Magazinunk legfrissebb számáról, ehhez adja meg nevét és levelezési email címét!
Tekintse meg média megjelenéseinket a fenti linken. Youtube csatornánk megtekintéséhez pedig kattintson a képre!

 

 Hírek

Hepatitis A járvány van Budapesten

Hepatitis A járvány van Budapesten! Jelentette az Országos Epidemiológiai központ!
A korábbi évek adataihoz képest kilencszeresére nőtt a hepatitis A (vírusos májgyulladás) megbetegedések száma. 2012 utolsó negyedévében megháromszorozódott a járvány által érintettek köre, és csak 2013 januárjában további 50 hepatitis A fertőzést jelentettek. A járvány több közösséget érint. Jelentettek megbetegedést gyermekotthonból, óvodából, általános iskolából, de még egy koncert résztvevői közül is sokan fertőződtek meg.

Hogyan álljunk talpra a kialvatlanságból?

Ha hajnali háromkor még a plafont bámulod, és a gondolataid pénzügyi problémáid körül forognak, jobb ha tudod, hogy ezzel nem vagy egyedül. Egy felmérés szerint a lakosság egyharmada álmatlanul forgolódik az ország gazdaságát és saját pénzügyeiket érintő gondok miatt. A gazdasági válság még tovább fokozta az amúgy is elterjedt járványt: a felnőttek 72 százaléka 8 óránál, 20 százaléka pedig 6 óránál kevesebbet alszik, ami évekkel korábban még csak 62 illetve 13 százalék volt.

Hat ok, amiért a barátság jót tesz az egészségünknek

Olyan ez, minha meg akarnánk indokolni, miért randizunk valakivel este. De komolyan, ha az életed olyan pörgőssé vált, hogy nem marad időd egy kis szórakozásra és a barátaidra, riadót kell fújni. A szakértő azt vizsgálja, miért is tesznek olyan jót nekünk a barátok.

A nyűgösség 6 meglepő oka

Rossz hangulatunk okai időnként teljesen nyilvánvalók, például amikor munkába menet beragadunk a dugóba, vagy hazatértünkkor csőtörés fogad a fürdőszobában. Máskor viszont a rosszkedv szinte a semmiből tör ránk, lehervasztva korábbi kedélyes lelkiállapotunkat. Mi lehet e mögött? Lássunk néhány meglepő tényezőt, amelyek szinte észrevétlenül ronthatják el a hangulatunkat.

Ki nem állhatod az esőt? A hangulat valóban összefügg az időjárással

A közvélekedés már hosszú ideje úgy tartja, hogy összefüggés van a hangulatunk és az időjárás között. Néhány ember ki nem állhatja az esőt, mások pedig csak akkor érzik jól magukat, amikor megérzik a nap meleg sugarait a vállukon. Tényleg az esőtől leszünk szomorúak és valóban a napfény derít jókedvre bennünket?

Nátha, vagy allergia?

A meghűlés és az allergia hasonló tüneteket okozhat, és az enyhülés biztosításának legelső lépése az, hogy kiderítsük, melyikben szenvedünk.

A legjobb házi gyógymódok horkolás ellen

A horkolás súlyos egészségügyi rendellenesség lehet, amely megszakítja a személy normális alvási mintáit, és zavarja házastársának nyugodt alvását. Az egyik brit kutatás kimutatta, hogy ha valakinek horkol a házastársa, 50. házassági évfordulójára körülbelül 4 évnyi alvástól eshet el.

Növelheti a szívbetegségek kockázatát a vércsoport

Az A, a B és az AB vércsoport egy friss tanulmány szerint enyhén fokozza a szívproblémák kialakulásának veszélyét. A szakértők hozzátették: a genetikailag kódolt hátrány egészséges életmóddal, azaz kiegyensúlyozott táplálkozással, rendszeres mozgással és karban tartott vérnyomással, koleszterinszinttel, illetve megfelelő testsúllyal csökkenthető.

Öt tipp, hogy túléld az allergiaszezont

A hideg időjárás miatt késik az allergiaszezon, de a sok csapadék miatt több lehet a tavasszal megjelenő fűfélékből, amely jelentős terhet jelent majd az allergiások számára. Az évszakhoz képest hűvös, csapadékos idő következtében továbbra is alacsony a pollenterhelés az országban - egyelőre.

Egyél almát minden nap!

Magas káliumtartalma miatt az alma jó magas vérnyomás és szívbetegségek megelőzésére is. Az ókori egyiptomiak, majd a görögök és a rómaiak is értékes gyümölcsnek tartották az almát és a gyógynövények közé sorolták. Sok helyen találkozunk vele a mitológiában is. Az alma a megtermékenyülés, a szerelem, s az eredendő bűnnek a szimbóluma.