">
Budai Aranymérleg Benu Gyógyszertár
Szakértő válaszol

Kedves Oltóközpont! Azért írok levelet, mert a tegnapi nap folyamán voltam Önöknél nőgyógyászati vizsgálaton először és nagyon féltem a vizsgálattól, de Jeney Doktornő annyira segítőkész és kedves volt velem, hogy teljes mértékben sikerült megnyugtatnia.

További vélemények

Egészség Magazin

Értesüljön Egészség Magazinunk legfrissebb számáról, ehhez adja meg nevét és levelezési email címét!
Tekintse meg média megjelenéseinket a fenti linken. Youtube csatornánk megtekintéséhez pedig kattintson a képre!

 

 Hírek

Az orális szex valóban torokrákot okozhat?

Michael Douglasnél 3 évvel ezelőtt előrehaladott gégerákot diagnosztizáltak. Saját bevallása szerint a sokéves kemény dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás és a stressz miatt alakulhatott ez a betegség ki a szervezetében. Ugyanakkor a közelmúltban a The Guardian napilapban azt nyilatkozta, hogy az orális szex (cunnilingus) okozta a rákját.

A szorongás a leggyakoribb pszichés betegség

Június 12-én reggel, az ATV Start Plusz vendége volt dr. Torzsa Péter, adjunktus, családorvos, akivel a szorongásos betegségekről beszélgettek.

Terápiás baba-mama bőrkontaktus

A kismamák és csecsemőjük közti bőrkontaktus csökkenti a szülés utáni viszonylag gyakran fellépő levertség és valamivel ritkább depresszió megjelenésének esélyét is - derült ki egy, a Journal of Obstetric, Gynecological and Neonatal Nursing című folyóiratban közölt felmérésből.

A szülés utáni első szex

Érdekes tanulmány látott napvilágot egy brit orvosi folyóiratban.
A legtöbb kismama a szülés után legalább 6 hétig nem vállalkozik hüvelyi aktusra, és nagyobb szünetet tartanak azok, akik császármetszésen, vagy gátmetszésen estek át.

Joghurttal a depresszió ellen

Napi két pohár természetes joghurt elfogyasztása a bennük található probiotikumok révén lecsökkenti az agy érzelmekért és fájdalomért felelős területeinek aktivitását, miközben a döntéshozatalért felelős régió aktivitása megnő - erre a megállapításra jutott egy új amerikai tanulmány.

HPV elleni védőoltás a gyilkos kór ellen

A durva tények:
- a méhnyak rák nők esetében a második leggyakoribb daganat típus,
- méhnyak rák kialakulásának esélye jelentősen csökkenthető, bármely szexuálisan aktív nő esetében védőoltással!
- a méhnyak rákok jelentős részét egy HPV nevű vírus okozza,

Hepatitis A járvány Egyiptomban - Oltassa be magát utazás előtt!

Az EU csaknem 14 országában hepatitis A eseteket jelentettek, tavaly novembertől  folyamatosan. Az Európai Járványügyi Központ jelentése szerint a betegségek  jelentős része egyiptomi nyaralást követően került diagnosztizálásra. Sikerült a megbetegedéseket okozó vírusok közötti hasonlóságot igazolni, a hepatitis A elleni oltás szinte mindenki számára javasolt oltás, nem csak utazások esetén.

Nyári szűrési ajánlatunk

Kedves Látogatónk!
Bizonyára nem mondunk azzal újat, hogy a betegségek nagy része megelőzéssel: azaz rendszeresen végzett, személyre szabott szűrővizsgálattal elkerülhető. Az idejében elvégzett szűrővizsgálatok felderítik az egészségromlásra utaló jeleket.

Amit a kullancs csípésről tudni érdemes

A kullancs csípéssel kapcsolatban számtalan rémhír létezik, ezeket szeretnénk most eloszlatni, az információkat "helyére tenni" az alábbi bejegyzéssel:

Nem találsz elég időt a testmozgásra? Tervezd meg!

Nehéz lenne manapság egyáltalán nem hallani arról, hogy a rendszeres testmozgás számtalan egészségügyi előnnyel jár, ráadásul hosszabb, boldogabb és aktívabb élethez segíti hozzá az embereket. Nem is beszélve arról, hogy a fitnesz szakértők azt is kiszámították, hogy nem kell végkimerülésig hajtani magunkat, vagy rengeteg időt rászánnunk ahhoz, hogy élvezhessük az előnyöket. Mindezek ellenére rengetegen egyáltalán nem mozognak, vagy túl kevés testmozgást végeznek ahhoz, hogy bármiféle pozitív egészségügyi hatást érjenek el.