Budai Aranymérleg Benu Gyógyszertár
Szakértő válaszol

Kedves Oltóközpont! Azért írok levelet, mert a tegnapi nap folyamán voltam Önöknél nőgyógyászati vizsgálaton először és nagyon féltem a vizsgálattól, de Jeney Doktornő annyira segítőkész és kedves volt velem, hogy teljes mértékben sikerült megnyugtatnia.

További vélemények

Egészség Magazin

Értesüljön Egészség Magazinunk legfrissebb számáról, ehhez adja meg nevét és levelezési email címét!
Tekintse meg média megjelenéseinket a fenti linken. Youtube csatornánk megtekintéséhez pedig kattintson a képre!

 

 Hírek

Szülők, akik gyermekükön keresztül akarják megvalósítani saját álmaikat

Egy friss kutatás bebizonyította, amit a pszichológusok már régóta hangoztattak: egyes szülők gyermekeiken keresztül próbálják megvalósítani saját beteljesületlen vágyaikat, és minél inkább úgy érzi egy szülő, hogy gyermeke az ő része és tulajdona, annál nagyobb vehemenciával igyekszik őt rávenni olyan dolgokra, amikre valójában csupán ő maga vágyik.

A kutyák úgy kötődnek gazdáikhoz, ahogy a gyerekek a szüleikhez

Egy friss ausztriai kutatás kimutatta, hogy a kutyák éppolyan szorosan kötődnek gazdáikhoz, ahogy a kisgyerekek kötődnek szüleikhez. A Bécsi Állatorvosi Egyetem kutatói annak akartak utánajárni, vajon ebek és ebtartók között is létezik-e az a fajta kapcsolat, amit az embereknél biztonságos kötődés néven ismer a szakirodalom. Ez a fajta kötődés teszi képessé a kisgyerekeket arra, hogy biztonsággal el merjék hagyni szüleiket hosszabb-rövidebb időre, hiszen tudják, hogy ha visszatérnek, ott fognak várni rájuk.

Úgy érzed, élénkít a koffein? Valószínűleg függővé váltál

Szakemberek szerint csupán egy tévhit, hogy a reggeli kávé hatására élénkebben indul a napunk, valójában ugyanis ezzel csak azt érjük el, hogy rövid idő elteltével újra kívánni fogjuk a koffeint, és amíg nem jutunk hozzá, fejfájással, szédüléssel és tompasággal fogunk küzdeni. Aki azt tapasztalja magán, hogy kávé nélkül képtelen nekiindulni a napnak, az valójában már koffeinfüggő, és ideje elgondolkodnia azon, hogy végleg szakít ezzel a szenvedélyével.

Fogyjunk vízzel!

Azok a felnőttek, akik két pohár vizet ittak étkezés előtt, 1,8 kilogrammal többet fogytak, mint a kortyolást mellőző társaik. A jelenség magyarázata lehet, hogy a vízivás növeli a test energiafelhasználását, illetve hozzájárul a teltségérzethez.

Alvási tanácsok nyári éjszakákra

A szakértők szerint sokaknak okoz gondot az alvásban a napfényes órák megnövekedett száma a nyári időszakban. A Loyola Egyetem kutatói néhány olyan trükkel szolgálnak, amelyek segíthetnek az éjszakai alvásban.

Újbuda Egészségrovat - Diabétesz

Tudta-e Ön, hogy
• a mindennapos stressz, a testsúlyfelesleg, a mozgásszegény életmód valamint a helytelen táplálkozás a legtöbbször diabéteszhez vezet,

Újbuda Egészségrovat - Hipertónia megelőzése

Tudta-e Ön, hogy
• a magas vérnyomás hazánkban népbetegség, a felnőtt lakosság 20%- át érinti, az életkorral előfordulása nő,

• Magyarországon minden második ember szív- és érrendszeri problémák következtében hal meg. A betegségek gyakran a hipertónia talaján alakulnak ki.

Újbuda Egészségrovat - Kullancs okozta agyhártyagyulladás megelőzése

Tudta-e Ön, hogy
• a globális felmelegedés nemcsak elősegíti a különböző vérszívók szaporodását, de ma már olyan helyeken is előfordulhatnak, ahol ez korábban elképzelhetetlen volt (kert, park, játszótér)!
• Buda és környéke különösen veszélyeztetett területnek tekinthető a zöld öveteket miatt!

Egészségünkre - Újbuda Televízió

Mit jelent és mit okozhat a magas vérnyomás? Miért alakulhat ki és mi a tünete? Hogyan előzhető meg. Ebben nyújt segítséget Dr. Pácz Alexandra kardiológus.

Tévézni csak okosan!

Váltsunk csatornát! – avagy „rossz” gyerekből jó gyerek
A szakemberek már jó ideje tudják, hogy a gyerekek utánozzák azt, amit a televízióban látnak – a jót és a rosszat egyaránt. Egy új kutatás eredménye arra világít rá, mennyire befolyásolja a gyerekek viselkedését – szocializációját –, hogy mennyi agresszióval találkoznak a tévéműsorokban.