Budai Aranymérleg Benu Gyógyszertár
Szakértő válaszol

Kedves Oltóközpont! Azért írok levelet, mert a tegnapi nap folyamán voltam Önöknél nőgyógyászati vizsgálaton először és nagyon féltem a vizsgálattól, de Jeney Doktornő annyira segítőkész és kedves volt velem, hogy teljes mértékben sikerült megnyugtatnia.

További vélemények

Egészség Magazin

Értesüljön Egészség Magazinunk legfrissebb számáról, ehhez adja meg nevét és levelezési email címét!
Tekintse meg média megjelenéseinket a fenti linken. Youtube csatornánk megtekintéséhez pedig kattintson a képre!

 

 Hírek

„Óvjuk azt, ami érték!” – Influenza elleni védőoltás gyermekeknek

Az Amerikai Gyermekgyógyász Akadémia (AAP) szeptember 2-án tette közzé frissített ajánlásait a 2013-14 influenza szezonra vonatkozóan. Fél éves kor felett mindenki számára ajánlott az oltás felvétele!

Tavaszi szűrési ajánlatunk

Kedves Látogatónk!
Bizonyára nem mondunk azzal újat, hogy a betegségek nagy része megelőzéssel: azaz rendszeresen végzett, személyre szabott szűrővizsgálattal elkerülhető. Az idejében elvégzett szűrővizsgálatok felderítik az egészségromlásra utaló jeleket.

168 Óra Online - Hepatitis A és B: így lehet megelőzni a betegséget

Védőoltás és személyes higiéné
Nem csak a nyár egyik gyakori velejárója a rendkívül veszélyes hepatitis, amelynek A és B változata is a májsejteket támadja meg elsősorban – figyelmeztet dr. Béres Zsuzsanna, a Budai Oltóközpont és Magánorvosi Centrum járványügyi szakorvosa. A két betegség a kezdeti szakaszban annyira hasonlíthat egymásra, hogy a tünetek alapján biztonsággal nem különíthetőek el, csak a laborvizsgálat segíthet a pontos diagnózis felállításában. Az utazások során – bizonyos ismeretek hiányában – fokozott veszélynek lehetünk kitéve.

168 Óra Online - Időjárás és vérnyomás

Nemcsak a víz, a só pótlása is fontos kánikulában
Nagy hőségben nem csupán folyadékot, hanem sót is veszít a szervezetünk. Ennek pótlása ugyanolyan fontos – mondta el a 168 Óra Praxis rovatának dr. Pácz Alexandra belgyógyász-kardiológus. A Budai Oltóközpont és Magánorvosi Centrum szakorvosa szerint helyes életvitellel, mozgással és megfelelő táplálkozással tudjuk megóvni szívünk és érrendszerünk egészségét.

168 Óra Online - Front idején erősebb lehet a reumás fájdalom

A testmozgás kulcsfontosságú a megelőzésben
A szélsőséges időjárásnak alapvetően nincs hatása a reumára, ugyanakkor a mozgásszervi panaszokkal rendelkező betegek a légköri változásokat és egy front közeledtét gyakran megérzik – mondta el a 168 Óra Praxis rovatának Dr. Rojkovich Bernadette reumatológusunk. A szakorvos szerint a reumás megbetegedések kialakulása megelőzhető helyes életvitellel, sportolással és megfelelő táplálkozással.

Nyáron is vigyázzunk a megfázással!

Önök is megfigyelték már, hogy a nyári megfázások általában sokkal súlyosabbak, mint a téliek? És különben is, hogyan lehet egyáltalán megfázni ebben a hőségben?

5 meglepő tény a naptejről

Mindenki ezerszer hallotta már, hogy a bőr egészségének megőrzéséhez, illetve a bőrrák és a korai öregedés megelőzéséhez kulcsfontosságú a naptej használata, illetve a túlzott mértékű közvetlen napsugárzás elkerülése. Az UV-sugárzás káros hatásaitól védő termékekről azonban még mindig lehet újat mondani.

Meglepő tanácsok a szívbarát étrendhez

Csak Magyarországon évente körülbelül 40 ezer ember hal meg szív- és érrendszeri megbetegedés miatt. Ez a vezető halálok a férfiak és a nők körében egyaránt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontja szerint a tragédiák többsége megelőzhető volna az olyan kockázati tényezők kiiktatásával, mint a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás, a mozgáshiány, a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a magas lipidszint.

168 Óra Online - Megszívlelendő tanácsok allergiásoknak

A magyar lakosság 25-45 százaléka szénanáthás, ami nagyon magas arány. Ráadásul ez a 20-50 éves kor közöttieket érinti leginkább, akik aktív dolgozók vagy tanulók – mondta el a 168 Óra Praxis rovatának dr. Gálffy Gabriella allergológus szakorvos. Aki nem kezelteti, annál jelentős életminőség-romlás állhat be, súlyos esetekben akár a munkából is kieshet – figyelmeztet a Budai Oltóközpont és Magánorvosi Centrum szakorvosa.

168 Óra Online - Óvatosan a napozással!

Érdemes átvizsgáltatni az anyajegyeket
Az utóbbi időben igencsak megnőtt az anyajegyek jelentősége – mondta el a 168 Óra Praxis rovatának dr. Nagy Éva bőrgyógyász-kozmetológus. A Budai Oltóközpont és Magánorvosi Centrum szakorvosa arra figyelmeztet: az ózonréteg vastagságának csökkenésével egyre több káros napsugár éri el a földet, ami hozzájárul a rosszindulatú anyajegyek kialakulásához.